20.3.2013

Minä ja elokuvat & tv-sarjat

Mä rakastan elokuvia ja koukutun erittäin helposti tv-sarjoihin. Näin on ollut aina ja tälläkin hetkellä seurannassa on varmaan reilu 10 sarjaa, jotka vaihtelevat aina tuotantojen taukojen mukaan. Minkälaisesta sitten tykkään?
kuva

Elokuvissa olen aika kaikkiruokainen. Nyyhkydraamat, tyttöleffat ja tietynlaiset toimintaelokuvat eivät kuitenkaan iske kovin lujaa ja niitä sitten tulee harvemmin katsottua. Viimeisin katsomani elokuva oli My week with Marilyn, joka oli mielestäni ihana. Pidän kovasti historiallisista elokuvista niin lähihistorian kuin todella kaukaisten asioiden osalta ja tuo My week with Marilyn oli hyvä kuvaus lyhyestä ajanjaksosta hänen elämäänsä toisen ihmisen näkemänä.

Olen siitä ehkä erilainen nainen, että tykkään katsoa sotaelokuvia. Etenkin WWII-sijoittuvat elokuvat ovat suosikkeja ja siihen on kyllä varmasti vaikutteet saatu jo kotoa isän ja pikkuveljen kiinnostuksesta kyseiseen aikakauteen. Yksi ehdottomista suosikki tv-sarjoistanikin sijoittuu kyseiseen ajanjaksoon. Nimittäin Band of brothers.

Suosikkielokuvaa kysyttäessä joudun vastaamaan kuitenkin aina samoin. Lord of The Rings-trilogia kokonaisuudessaan. Ja nyt Hobitin tultua viimein valkokankaille, joudun sen varmaan lisäämään tuohon "listaan", koska se kuitenkin on periaatteessa samaa sarjaa ja rakastin kyseistä elokuvaa (kyllä, olen lukenut myös kirjat - niin LoTR:in kuin Hobitinkin). Peter Jackson tiimeineen on tehnyt loistavan työn muokatessaan kirjoista elokuvia!
kuva
Entäs sitten ne sarjat? Mainitsin jo Band of brothersin, jonka kaikki jaksot olen katsonut useamman kerran ja itseasiassa hyllyssä lukemista odottaa kirja, johon sarja perustuu. Tämän hetken ehdoton suosikkini on kuitenkin The Walking Dead. Ihan sata-nolla. Muita tällä hetkellä digiboxiin tallentuvista, dvd-boxeilta tai Netflixistä seurattuja ovat mm. Mad men, True Blood, Sons of Anarchy, Greyn anatomia ja Isänmaan puolesta. Seuraavaksi kuvaksi en vain voinut valita muita, kuin iiiiiiiiiihhanan Daryl Dixonin (Norman Reedus) The Walking Deadista. Uuh!
kuva
Oman lukunsa mun sarjoihini tuovat vielä erilaiset realityt. En niinkään mistään pariutumisohjelmista välitä, mutta esimerkiksi seuraan sekä Suomen että Jenkkilän Top chefiä ja samaisen formaatin jälkkäriversiota, Kauhukeittiötä, Kurjia kuppiloita, Huippikset on katottu aika monestaki maasta niiden tullessa telkkarista... Ruokaohjelmien seuraaminen on kyllä tuonut tietynlaista tietoutta noista asioista, vaikka en mikään huippu kotikokki olekkaan tai kulinaristi. Monet termit ovat tulleet tutuiksi.

Oli pakko editoida vielä tänne loppuun yksi juttu, koska unohdin niin totaalisesti yhden ehdottoman lempparisarjani! Nimittäin Game of Thronesin. Ensi viikon sunnuntaina starttaa kolmas kausi, jota on kyllä sitten niin odotettu. Tuntuu, että koko Facebook feedikin kuhisee countdownia sunnuntaihin... :) Winter is coming!

Tänään tälläistä! Kysykää, jos on kysyttävää! :)

2 kommenttia :

 1. Haa, täällähän on samanlainen sarjanarkkari kuin minäkin. Mulla kyllä on maku enemmän tonne scifi ja fantasian puolelle, mutta oikeastaan sarja kuin sarja menee, jos se vaan jostain syystä sattuu iskemään. Leffoja kattoisin enemmän, jos jostain saisi vain taiottua lisää aikaa vuorokauteen. Illalla ei jaksa enää näin vanhana (:D) kukkua pitkään, kun naperot herää kuitenkin aikasin.

  Hyvältä vaikuttaa tämä sinun blogisi, kiva että olit löytänyt minun luokseni niin löysin tänne sinun luoksesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä meiltäkin löytyy levyhyllystä kaikki kaudet X-Filesista, Stargate Atlantiksesta ja monta kautta Stargate SG-1:stä... :D Ja voi, lisää tunteja kyllä tarvittaisiin! Niin monta elokuvaa, jotka pitäisi katsoa... :)

   En ehtinyt sinun blogiisi vielä syventyä kunnolla, mutta kuvia katselin ja ihastelin teidän tyttösen hiuksia! :)

   Poista