21.10.2013

Sairastuvalta päivää!

Lauantai-iltapäivään asti pystyin tappelemaan flunssaa vastaan, mutta sitten se iskikin kuin nyrkki silmään. Mutta selvisin terveenä sentään sinne lauantaiaamuun, jolloin suunnattiin ensi elokuussa avioituvan ystäväni kanssa Seinäjoelle "kiertelemään" hääpukuliikkeitä, joita Seinäjoella on siis kolme ja yksi niistä ei ollut auki ollenkaan. Kiersimme siis valtavat kaksi liikettä. :) Mutta päivän tärkein agenda eli hääpuvun löytäminen onnistui! Ja niin ihanan puvun rakas ystävä löysikin, että häävieraat haukkovat henkeään elokuussa kirkossa hänen astellessaan alttarille. Ensimmäinen puku, jonka hän päälleen veti! Tosin parin uuden kokeilukerran ja Haavemaahan uudelleen palaamisen jälkeen. Ja kuten usein käy, puku oli jotain aivan muuta, kun mitä lähdettiin hakemaan... ;)


Meillä on kotona nyt luovuttu päiväunista kokonaan. Pitkän aikaa niitä vastaan tapeltiin ja viikossa yleensä oli päiviä, jolloin nukuttiin ja joinain taas sitten ei. Päiväunien loppuminen on nyt sitten aiheuttanut pari juttua. Ensiksi sen, että neiti on iltaisin usein kiukkuinen, koska on niin väsynyt. Toki yöunille mennäänkin sitten reippaasti aiemmin nykyään. Ja sitten se toinen... Nimittäin aikaan ja paikkaan katsomatta paikalleen nukahtelu tarpeeksi suuren väsyn saavutettuaan on liittynyt neidin repertuaariin, mitä ennen olisin pitänyt mahdottomana oman tyttäreni kohdalla... :D Hän kun ei koskaan ole ollut helpoimmasta päästä nukuttaa ja on vaatinut rauhan ympärilleen nukahtaakseen. Viikon aikana hän on kuitenkin nukahtanut vaarin viereen sohvalle kesken piirustuspelin pelaamisen, kauhean raivokohtauksen jälkeen kaupassa kärryihin ja tänään hän nukahti hetken kiukuttelun jälkeen puoliksi seisaalleen sohvaa vasten. :D Tytön jalat olivat siis tukevasti maassa, mutta oli taittuneena puoliksi makuulle sohvalle. Tästä sitten pian siirsimme hänet makuulle sohvalle ja siinä sitten nukkuikin melkein kaksi tuntia.

Tulevalla viikolla laitan teille postausta R.E.D.D.-paketistani, joka saapui viime viikolla. Oli meinaan ihan superkiva!

2 kommenttia :

 1. Voi mä muistan ton ajan vielä niin hyvin. Meillä jätti molemmat kans päikkärit pian 2v-synttäreiden jälkeen. Vauvasta alkaenkin yöt meni kohtuu hyvillä unilla, mut päikkärit oli tosi lyhyitä ja niitä otettiin monet pienet pätkät päivässä. Isompana riitti yhet tai kahet n. puolen tunnin. Ja sit kun ei enää tullut muuta kuin suuria mielipide-eroja päikkäreille mentäessä niin lopetettiin ne täysin. On kyl hauskaa kun päikkäreille et toista saa, ja silti nukahdettiin alkuillasta millon mihinkäkin. Mutta että ostoskärryihin? :DD miten on mahollista, ihmeellisiä nuo lapset :D

  Päivähoidossa vanhempi poika nukkui päikkäreitä aika ajoin vielä 3-vuotiaaksi saakka, mutta nekin jäi pian tyystin pois. Mutta tää nuorempi kohta 5v, nukkuu vieläkin hoidossa päikkärit, kotona ei millään eikä kyllä oo nukahdellut vahinhossakaan pian kahteen vuoteen (paitsi aniharvoin autossa). Nukkuu kuulemma n. 30-45min, mikä ei onneksi haittaa yöunille menoa ollenkaan. Saa nähä miten sitten ens syksynä, kun eskarissa ei olekaan enää lepohetkeä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, neiti itki koko sen kauppareissun kauheaa raivoitkua, kun ei olisi halunnut lähteä kauppaan ollenkaan, eikä ollu sillä hetkellä muita vaihtoehtoja, kun mennä... :D Kassalla olikin sitten niin poikki, että nukahti ihan täysin kärryihin. Heräsi kuitenkin ulkona laatoituksen tärinään ja kylmään ilmaan. :)

   Autossa meillä nukutaan edelleen oikeinkin helposti, jos on vähäkään väsy. Varsinkin pitkillä matkoilla ja isoissa, tasaisissa nopeuksissa uni tulee melkein väistämättä jossain kohtaa. Ihmeen pitkälle meillä nukuttiinkin päivittäin päikkärit, kun vajaan 2kk päästä ikää on kuitenkin jo kolme! Monet tutut, joilla on saman ikäisiä lapsia, ovat sanoneet, että päikkärit on jätetty jo tosiaan siellä kahden vuoden pinnassa.

   Mä olisin kyllä hyvin mielelläni nukuttanu vielä päikkäreille, koska se "oma aika" keskellä päivää oli vain niin ihanaa... :) Mutta otan sen takaisin iltaisin, kun tyttö menee aiemmin nukkumaan. :)

   Poista