4.7.2013

Minä ja World of Warcraft

Olen hetken kypsytellyt ajatusta tästä postauksesta. Jotenkin vain epäilytti, että no kehtaako tästä kertoa, saatika kirjoittaa. Monet naiset eivät kuitenkaan ymmärrä asiasta mitään tai sitä, miten tälläiseen voi edes hurahtaa. Mutta tässä se tulee! Outoihin sanoihin on laitettu linkkien taakse tarkempia selityksiä, mutta yritän itsekin jotenkin niitä selittää.

Moi. Mä olen Mirva ja mä pelaan World of Warcraftia eli wowia. :) Ennen aktiivisesti, nykyään vain satunnaisesti tytön nukkuessa tai hänen ollessa isänsä kanssa jossain.

En koskaan ole oikeastaan ollut innostunut peleistä sen kummemmin, mitä nyt Simsiä ja vastaavia vähän pelaillut. Velipoikani on kuitenkin aina pelannut ja ihan kaikkea ja teininä olin usein niin vihainen, kun hän huusi huoneestaan peliensä lagaavan  ja pingin olevan v*tun iso (molemmat viittaavat pelin tökkimiseen ja viiveeseen, kun kaikki eivät varmasti kyseisiä ilmauksia ymmärrä), kun surffailen IRC-galleriassa. Jussin tavattuani sain huomata hänenkin pelaavan nettipelejä ja jossain vaiheessa olikin tiukka sääntö, että minun aikanahan EI pelata yhtään mitään. Wowin tultua markkinoille lupauduin kuitenkin ostamaan kyseisen pelin hänelle syntymäpäivälahjaksi, koska hän niin kovasti sitä tahtoi testattuaan peliä kenenkäs muunkaan kuin armaan veljeni koneella.

kuva

Aikani seurasin sivusta, kun pojat (ei siis vain Jussi ja veljeni, vaan ihan kaikki tutut pojat) pelasivat wowia ja aloin kiinnostua itsekin. Sehän näytti ihan hauskalta! Yhtenä iltana vuonna 2005, kun en saanut unta (mahtoi olla vielä keskellä viikkoa, kun oltiin Jussin kanssa erillään), marssinkin veljeni huoneeseen ja sanoin "Opeta mut pelaamaan!". Ei tarvinnut kahta kertaa käskeä. :) Ja siitä se sitten lähti.

Mitä wowissa sitten tehdään? No, teet hahmon, jota "levutat" eli nostat tasolta toiselle. Voit valita hahmollesi rodun ja classin. Voit pelata hordella tai alliancella, jotka ovat toistensa vihollisia. Classit määrittelevät, mitä hahmosi voi tehdä ja minkälaisilla menetelmillä. Kun olet saavuttanut korkeimman tason eli levelin, alat kerätä hahmolle parempia varusteita, että pystyt taistelemaan kovemman tasoisia bosseja eli sellaisia megamonstereita, joita tapetaan isoilla porukoilla, vastaan ja etenemään siten pelissä. Toinen mahdollinen ajanviete on PvP eli Player vs. Player, jossa mittelet taidoistasi toisia pelaajia vastaan joko yksin tai ryhmissä. Eipä siinä oikein muuta. Paitsi sitten tietysti ne toiset ihmiset, jotka ansaitsevatkin oman lukunsa.

Yleisesti ottaen kaikki wowia pelaavat etsivät itselleen jossain vaiheessa guildin eli killan eli eräänlaisen ryhmän, jonka kanssa raidata (tappaa niitä bosseja) tai harrastaa pvp:tä. Kun sain ensimmäisen hahmoni, night elf druidi nimeltä Hakuro, sen hetkiselle korkeimmalle levelille, liityin kiltaan nimeltä Twilight Sentinels. (Pelaan muuten edelleen samalla hahmolla monen eri hahmon jälkeen ja tytön nimikin on vaihtunut Daeweniksi.) Tuosta on nyt reipas 7 vuotta ja edelleen tänäkin päivänä heidän kanssaan pelailen. Toki välissä on ollut aikoja, jolloin olen pelannut muilla realmeilla (eli tavallaan toisessa paikassa) ja eri killoissa, mutta aina nuo ihmiset mut mukaansa jostain tempaisee. :) Voisinkin sanoa saaneeni oikeita ystäviä tämän pelin kautta, vaikka kaikkien kanssa (vieläkään) ei olla kasvotusten nähty, mutta maybe some day! Yhden kanssa ainakin on oltu käytännössä samassa paikassa samaan aikaan, mutta hän oli unohtanut tallentaa uuden puhelinnumeroni, joten ei saanut allekirjoittanutta kiinni... ;) Joitain peliystäviä on tullut aikojen saatossa nähtyä ja nytkin saatiin yhden kautta Ilosaarirockin ajaksi majoitus. Sitten tietysti on ja oli myös nämä oikean elämän ystävät, joista monet pelasivat ennen. Taidan olla kaveriporukan viimeinen mammutti tämän kanssa, edes Jussi ei enää pelaa... Wowia. :)


Kuvassa vasemmalla yhden pitkäaikaisimman wowiystävän hahmo ja oikealla oma, vanha hahmoni. Pelattiin tuolloin samalla realmilla, mutta vastakkaisilla puolilla. Hän muuten pelaa tänäkin päivänä tuolla hahmolla, rotu on vain muuttunut "hieman". Kuvassa vielä human, nykyään gnome.

Kun olet tyttö ja pelaat online roolipeliä, niin joutuu väkisinkin kohtaamaan ihmetystä (ainakin alkuaikoina) ja olenpa minä rakkaudentunnustuksenkin joskus saanut. Poika oli tuolloin muistaakseni noin 14 ja niiiiiiiiiiiin "rakastunut" allekirjoittaneeseen. Jouduin raukan sydämen särkemään ja muistuttamaan, että olen reippaasti jo vanhempi ja kaiken lisäksi varattu nainen, jonka todellinen minä on eri henkilö, kuin peliminä (ainakin osittain). Tietysti tyttönä on saanut paljon apuja aina kaikkeen, kun vähän lirkuttelee... ;) Mutta onneksi omaan joskus ehkä miehisenkin huumorintajun, joten erinäisissä puheohjelmissa on tullut niin monet kertaa naurettua itsensä kipeäksi poikain (ja joskus myös muiden tyttöjen) kanssa. Muita tyttöjä harvemmin samoihin porukkoihin eksyi, mutta yleensä noin 2 per kilta meitä on ollut.

Tulipa paljon tekstiä. Mitä wowista on konkreettisesti jäänyt käteen? Kasa hyviä ystäviä! :) Mutta nyt olen tullut kaapista! Ja sitten toivon hiljaa sisälläni, että jossain siellä ruutujen takana toinenkin wowityttö rohkaistuu ja kertoo itsestään...*vink*

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti